Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op. We verzorgen uw projectbegeleiding van A-Z.

Bel of mail

076-5010108

info@dm2000.nl

Volg ons op social media
Back to top

Investeren om te besparen

In ons bedrijfspand in Etten-Leur vinden we het belangrijk dat we verantwoord ondernemen. Dat betekent met aandacht voor elkaar, omgeving en milieu. Zo is DM2000 een erkend leerbedrijf en dragen we met regelmaat onze kennis en vaardigheden over op aspirant meubelmakers. In de fabriek hebben een aantal van onze machines een eco knop zodat ze extra energiezuinig kunnen werken. Er wordt in de fabriek veel gezaagd in een week. Ondanks dat we zo optimaal mogelijk zagen, houden we altijd wel restmateriaal over. Als deze stukken een bruikbare afmeting hebben bewaren we deze om waar mogelijk weer te hergebruiken. Zo gaan we verspilling tegen. Zowel in de fabriek als op kantoor en in de kantine… elke lamp in het pand is een LED-lamp zodat er weinig verbruikt wordt en deze pas over lange tijd vervangen hoeven worden.

Verduurzamen

Ook bij Design Meubelbouw 2000 bv. is er geïnvesteerd om middels de zon energie op te wekken. Begin dit jaar is het dak flink vol gelegd met zonnepanelen zodat we op milieuvriendelijke manier de zaak voorzien van stroom. Deze stroom gebruiken we om de machines te laten draaien, het licht te laten branden, maar ook om de ruimtes bij lage temperaturen te verwarmen. Voor het laatstgenoemde maakte we voorheen gebruik van centrale verwarming. Ondertussen hangen er airco’s op het kantoor om dit werk te doen.

We zitten er dus warmpjes bij als het kouder wordt, maar niet alleen doordat de airco’s warme lucht blazen. We hebben niet zo lang geleden ook het dak van het voorste deel van het kantoor laten voorzien van degelijke isolatie. Het achterste deel van het kantoor is nog redelijke nieuw en is van het oude deel gescheiden met schuifdeuren. Op de foto boven aan deze pagina zie je dit en bovendien nog de muur waarin de opening is gemaakt naar dit nieuwe deel.

Een impressie van onze besparende investeringen